20 Eyl 2008
Geçen günki Sahte INGBANK konusundan sonra bugünde sahte YapıKredi haberi ile karşı karşıyayız.
Haberin detayı ise şöyle ;
Merhabalar,
20.08.2008 tarihinde Yapı Krediden geliyormuş gibi bir mail aldım. Phishing için kullanılan adres ilginç çünkü normalde girdiğinizde öyle pekte anormal bir site gibi değil, sanırım site hacklenmiş ve bu tür işler için arka kapı olarak kullanılıyor.
Mailin içeriği ;

Resmin büyük hali için üzerine tıklayınız.
Not: Buradaki tabiri caizse çakallık arka planda çalışan linkin http://comter.org olması ve www.yapikredi.com.tr olarak devam etmesi. (Browser’da www.yapikredi.com.tr/tr-TR/MainPage.aspx gören şahıs şüphelenmeyecek) Görünürde ise sadece www.yapikredi.com.tr var.
Şekil A
Birde rengini siyah (color: #000000) yapmış ki üzerine gelindiğinde linklerde çıkan alt çizgi çıkmasın, kişinin gözü browser’ın sol altında çıkan linke (gerçek domain) kaymasın.
Maile gelince cust.service@yapikredi.com.tr fake mail.
Müşteri = Customer
Kısaltırsak cust. Akıllıca :)
Ayrıca detaylarada dikkat etmek gerektiğini unutmayınız.
YapıKredi Bankası Akbank’ın .gif’ini kullanmaz değil mi =
(Mailin sonunda center’lanmış .gif)
INGBANK konusunu düşünürsek bu sanırım biraz daha amatörce.


Gerçekten Amatoröce abi Biz Mail Sisteminde Daha iyisi var :) biz http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/MainPage.aspx böle gözükmesi için scriptler var elimizde :) sol alta da böle güzekecek ama tıklandığında başka bir link açılacak :) Ben Babamı Uyarıyım Valla SAna da dek geldiese ip isini filan alıp yerine baksaydın ihbar etseydin şerefsizi abi :)